Vad gör den helige Ande?

Ett liv utan Guds Ande går inte att tänka sig som kristen. Ändå lever många av oss på sparlåga när det gäller Andens eld. Det finns oerhört mycket mer att upptäcka och be om.

Vem är den helige Ande?

Det kristna livet är långt mycket mer än bara en livsåskådning eller en stillsam tro, det är ett andligt och kraftfullt liv. Frågan är bara om vi vågar låta Gud vara gud, så att vi ger honom utrymme i våra liv. Bibeltext: Joh 7:37-39

Herren är min herde del 3

De två avslutande verserna i psalm 23 skiftar fokus från herden till värden. Det dukas ett bord och vi är inbjudna till en måltid, fest i Guds närhet.

Den Gode Herden

Texten kommer sen

Påskens vittnen

Påskens vittnen är hämtat från söndagens namn i kyrkoåret. Både den överskriften och predikotexten från 1 Kor 15:1-20 tar fasta på att uppståndelsen är ett historiskt faktum bevittnat av många, och förändrar allt för oss.

Kristus är uppstånden

Denna påskdagsgudstjänsten predikar Magnus Lennartsson på temat som genomsyrar påsken, nämligen att Kristus är uppstånden.

Hoppets Herre

Maria fick hälsning om att hon skulle få bära hoppets Herre till en värld som behöver räddas. Hennes gensvar och respons får uppmuntra och utmana oss även idag.

Hopp i en ond tid

På många sätt lever vi i en sämre tid nu än nyligen. Vad blir vårt svar på det? Förtvivlan eller likgiltighet, eller hopp? Den kristna tron ger hopp där inget hopp finns, ger ljus där mörker råder. Bibeltext: Efesierbrevet 5:1-20

Hopp för ditt liv

vad innebär det att ha sin identitet som Guds barn och varför är det hoppfullt för dig, de du möter, här och nu och in i evigheten?

Knatteligan – Sakarja

Motstånd och frestelser kan knäcka den bäste. Sakarja talar till ett folk, och till dig och mig, som efter en tid av motgångar kan tvivla på om Guds vilja och väg för oss är den bästa. Där vill han möta oss med både förmaning och tröst.

Knatteligan – Haggai

Fortsättningen där vi går igenom småprofeterna har tagit oss fram till Haggai. Guds hälsning till ledarna och folket om att återuppta tempelbygget i Jerusalem. Hur bygger vi på templet idag?

Livets källa

Att Jesus förvandlar vatten till vin är ett av de mest kända undren, men varför i hela friden gör han det? Och varför verkar det som att hans mamma måste övertala honom till det? Det lär oss en hel del om Guds hjärta, och om bön. Bibeltext: Johannesevangeliet 2:1-12

Livets ljus

Vilka var stjärntydarna från Östern? Kan horoskop och stjärntecken visa oss till Gud, eller behövs något mer för att förstå vem han är? Tre olika sätt att förhålla oss till Guds sanning visar sig för oss i den här berättelsen. Bibeltext: Matteusevangeliet 2:1-12, Jes 60:1-6

Himmelrikets frid

Himmelrikets frid

Gläd dig – 2 Advent

”Låt hjärtat öppna sig,  bjud Kristus hem till sig!”

Bred väg för Herren – 1 Advent

”Ej kommer han med härar och ej med ståt och prakt; Dock ondskan han förfärar i all dess stolta makt.”