Knatteligan Sefanja

Vi är inne i en serie som vi kallar Knatteligan, där vi stannar upp inför de små profetböckerna i Gamla testamentet. Denna söndag är Sefanja i fokus och det är Claes Vetterlein som predikar.

Knatteligan Habackuk

I vår serie Knatteligan där vi tar upp de korta profetböckerna i Gamla testamentet pratar Magnus idag om Habackuk.

Knatteligan – Mika

En 2700 år gammal profet kan tala rakt in i vår tid. Vems fel är det egentligen att det ser ut som det gör, är det de där i huvudstaden? Och hur får vi ordning på ett samhälle som krackelerar?

Om Gud finns, vad skulle du fråga honom?

Vi kan bära på många frågor i livet och det är en väsentlig skillnad på om vi bär dem för oss själva eller om vi riktar dem till någon. Gud är en som vill lyssna på dina.

Tro (och) liv

Hur bjuder vi in Jesus till vår vardag? Jesus finns inte bara i kyrkan, utan vill vara med dig varje dag oavsett hur livet ser ut.

Nådens Gåvor

Paulus ord till församlingen i Korinth uppmuntrar oss även idag att söka de andliga gåvorna. Har vi hjärtats inställning och vilja att leva våra liv i Guds tjänst.

Goda förvaltare

Goda förvaltare - vad innebär uppdraget att förvalta den värld och jord vi lever på samt vad säger Guds löften om vi lyckas eller misslyckas?

Jesus Förhärligad

Tron på Jesus är inte resultatet av mänsklig reflektion utan av Gud, under uppenbarelse i våra liv.

Efterföljelse

Hur ser min efterföljelse ut i perspektiv av Guds helighet? Är Gud avskild på förstaplatsen i mitt hjärta eller i sällskap av "vid-sidan-av-gudar"? Och hur förhåller jag mig till Jesus ord, när han är min herre?

Den högstes profet – Om Johannes Döparen

Midsommarfirande i all ära, men det är vad Gud gör i en liten familj i Judeens bergsbygd som är värt att fira den här helgen. Johannes Döparen är känd, men ändå mystisk. Vem var han, och varför var Gud så engagerad i hans födelse? Bibeltext: Luk 1:57-80

Kallelsen till Guds rike.

Precis som Jesus kallade Petrus och de andra lärjungarna, säger Han ”Följ mig” till oss idag. Han ser på oss med kärlek och förlåtelse och vill att vi varje dag säger: Jesus, vad vill du med mitt liv idag? I predikan hänvisas till två sekvenser i tv-serien The Chosen. Först säsong 1 episod 4 tid: 42.30-43.50 och sen episod 5 tid: 10.30-12.40. Du hittar serien på Netflix och här: https://watch.angelstudios.com/

Vårt dop

Är du uppdaterad till den senaste versionen av dig själv? Har du koll på vilka fantastiska verktyg du får genom dopet? Har du lekt "kom alla mina små kycklingar" någon gång? Detta, och en hel del annat handlar denna predikan om.

Den helige Ande talar

På pingstdagen började lärjungarna tala språk de inte kunde. Var det en engångshändelse, eller sker det i dag också? Vad händer när en människa blir fylld av Guds Ande? Bibeltext: Apg 2:1-13, 37-44

Tilltal i vår tid

Talar Gud fortfarande, och vad har han i så fall att säga oss? Går vi på som vanligt, som om han talat en gång, och sedan lämnat allt åt slumpen? Eller är vi beredda att lyssna, och att också förmedla det som ligger på Guds hjärta? Bibeltext: Jes 29:13-24

Hopp för vår tid

Är det något vår värld behöver just nu är det hopp. Lever kristna på hoppet, på riktigt? Det hopp som bär igenom ondska, död, förvirring och hopplösheten själv? Bibeltext: Apostlagärningarna 1:1-14

Guds Ord i vår tid

Ord kan påverka så mycket och det är kraft i orden. I en tid som säger att man är trött på ord så är det nog snarare så att man är trött på tomma ord. Låt oss därför söka ordet som bär sanningen och som är sanningen.